Kleding Nepal - Sherpa Outdoor is in 2004 opgericht na een verblijf van bijna een jaar in Nepal.

Dit kleurrijke land maakte diepe indruk: de vriendelijke bevolking, de enorme bergen, de mysterieuze bouwwerken, de onbegrijpelijke religies, de enorme armoede en tegelijkertijd de lachende gezichten. Ik besloot ook anderen de gelegenheid te bieden om iets van dit land te beleven door producten te importeren.

In de Kathmandu vallei in Nepal is een levendiɡe cottage industrie ontstaan van allerlei kleine en middelgrote bedrijfjes die arbeidsintensieve kleding maken. Kleine ondernemers, soms families hebben werkplaatsen met een kleine showroom waar je de producten kunt uitzoeken. Wij kopen onze producten zelf in en maken daarbij gebruik van ons netwerk aan contacten.

Sherpa Outdoor werkt alleen met werkplaatsen en fabrieken die bovengemiddelde standaarden hanteren op het gebied van werkomstandigheden en salaris. Natuurlijk wordt er geen gebruik gemaakt van kinderarbeid.

Tijdens de COVID situatie is de vraag naar Nepalese kleding sterk teruggelopen (wordt veelal op festivals en markten verkocht). We hebben juist extra besteld en zodoende 20 kostwinners vijf maanden lang van werk en inkomen voorzien. 

 

 

 

© 2014 - 2024 Kleding Nepal - Sherpa Outdoor | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel